Logo 112Zeewolde

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 23 november 2022, 9:30

5 manieren om de internetsnelheid te verhogen op kantoor

Laatst bijgewerkt: woensdag 09:30 uur

Kantoren hebben betrouwbare internetsnelheden nodig om werknemers in staat te stellen hun dagelijkse werk te voltooien en hun klanten efficiënt te helpen. Sommige reparaties zijn heel eenvoudig, terwijl andere meer werk of de aanschaf van nieuwe materialen vereisen. Hier zijn hoe dan ook vijf manieren om de internetsnelheid op kantoor te verhogen. 

 

Voer eerst een snelheidstest uit

 

Voordat je begint te rommelen met een van de hardware om je internet sneller te krijgen, moet je twee dingen weten. Zo moet je weten wat je internetservice zou moeten bieden. Vervolgens moet je een snelheidstest uitvoeren om te zien wat je daadwerkelijk krijgt. Dit geeft je een basislijn om vanaf te meten zodra je wijzigingen aanbrengt. 

 

Controleer je router

 

Het lijkt misschien een beetje gek, maar het verplaatsen van je router naar een andere locatie kan een van de meest effectieve manieren zijn om de internetsnelheid op kantoor te verhogen. Dit komt omdat een aantal dingen invloed hebben op de verbinding van de router. Sommige hiervan zijn apparaten, muren, deuren, enzovoort. In wezen wil je je router op een centrale locatie plaatsen op ongeveer gelijke afstand van elk verbindingspunt. Mocht het niet lukken, dan kun je tot die tijd ook online een sim only met onbeperkt internet afsluiten en je telefoon gebruiken als hotspot

 

Schakel apparaten uit

 

Zoveel kantoorruimtes staan ​​sceptisch tegenover het afsluiten van hun computers, modems en routers en andere apparatuur die kunnen zorgen voor stroomstoring of onnodig veel internetverbruik. Dit betekent echter alleen dat de apparaten veel meer werken dan nodig is, waardoor hun levensduur en verbinding in de loop van de tijd afnemen. Werknemers hoeven hun apparaten niet na elke dienst uit te schakelen, maar ze kunnen in het weekend beginnen met uitschakelen.

 

Gebruik de juiste bekabeling

 

Een andere belangrijke factor is het hebben van up-to-date Ethernet-kabels. Veel kantoorgebouwen realiseren zich niet eens dat er verschillende soorten kabels zijn of dat ze in de loop van de tijd kunnen veranderen. Op zijn minst wordt het installeren van een Cat5e-patchkabel aanbevolen. Afhankelijk van de grootte van je organisatie en het aantal apparaten heb je echter mogelijk Cat6– of 6a-kabels nodig.

 

Upgrade je internetservice

 

Als je alle voorgaande punten hebt aangevinkt, is het upgraden van je internet service de laatste stap die je moet overwegen. Als je bedrijf is gegroeid en je merkt dat je meer apparaten toevoegt voor nieuwe medewerkers, heb je misschien net genoeg capaciteit voor je huidige service. Maak dan gebruik van de verschillende mogelijkheden voor het vergelijken van je abonnement om een contract af te sluiten dat wel goed bij je kantoor en onderneming past. Houd er echter rekening mee dat als je al deze punten hebt aangevinkt, je inmiddels voldoende capaciteit hebt en je nog steeds niet de snelheid krijgt waarvoor je betaalt, het misschien tijd is om de internet provider te bellen en te kijken wat er aan de hand is. 

 

Over het algemeen komt het eerst neer op je beheerder en vervolgens op je hardware, inclusief de kabels. Bovendien is een van de beste dingen die je kunt doen, de barrières voor de router verminderen en deze op een centrale locatie houden. Zo is geen enkel apparaat buiten het bereik van de router en kan hopelijk iedere werknemer in het kantoor een goede internetverbinding gebruiken. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zeewolde
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.