Logo 112Zeewolde

EV
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) za 01 oktober 2022, 17:51

De grootste voordelen van een elektrische auto op een rijtje

Laatst bijgewerkt: zaterdag 17:51 uur

Je kunt er natuurlijk bijna niet meer omheen. Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Wanneer we kijken hoe het aanbod in de afgelopen jaren enorm is toegenomen, is de elektrische auto inmiddels ook voor de wat lagere inkomens binnen bereik. Niet alleen om te leasen, maar ook om te kopen. Kortom, de elektrische auto is de toekomst. Uiteraard zijn er altijd mensen die het nog niet zo zien zitten. Om ervoor te zorgen dat ook deze groep misschien overstag gaat, hebben we de grootste voordelen van elektrisch rijden voor je op een rijtje gezet. De vraag is namelijk niet of je overgaat, maar wanneer. Het is namelijk een kwestie van tijd voordat het voorgoed einde verhaal is voor de brandstof auto, waardoor je wel zou moeten.

Goedkoper

Je kunt je voorstellen dat een elektrische auto natuurlijk voordeliger is dan een volle tank benzine of diesel. Vooral wanneer je kritisch bent op je energieleverancier en regelmatig de energieprijzen vergelijkt, zorg je er direct voor dat je altijd het voordeligste contract afsluit. Waar je gemiddeld voor een volle tank brandstof van 50 liter al snel tussen de 80 en 120 euro betaald, geld voor een volle accu van een elektrische auto met 400 kilometer actieradius een veel lager bedrag. Daarbij komt natuurlijk ook dat je je eigen stroom kunt opwekken, waardoor het rijden praktisch gratis is.

Minder schadelijk voor het milieu

Waar een benzine of dieselauto natuurlijk de nodige CO2 uitstoot, is dit bij een elektrische auto niet het geval. Wel is het zo dat veel stroom voor laadpalen wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen, waardoor elektrisch rijden dus nog niet in alle gevallen volledig 100 procent milieuvriendelijk is. Wel kun je uiteraard je steentje bijdragen door ervoor te zorgen dat je je auto alleen oplaad aan laadpalen waarbij de stroom wel volledig groen is. Dit kan thuis zijn, maar ook op je werk. Dus wil jij iets doen voor een schoner en beter milieu, dan is elektrische rijden een absolute aanrader

Weinig tot geen onderhoud

Een benzine of dieselmotor is in verhouding tot de motor van een elektrische auto natuurlijk vele malen complexer. Dit zorgt ervoor dat je auto ook een stuk meer onderhoud nodig heeft en er ook sneller onderdelen kapot kunnen gaan. Wel is het goed rekening te houden met het feit dat je banden een stuk sneller slijten, waardoor je deze wel sneller moet verwisselen dan bij een gemiddelde benzineauto. Het gewicht van een elektrische auto ligt door de enorme accu natuurlijk vele malen hoger, waardoor het niet zo heel vreemd is dat de banden sneller slijten.

Geen wegenbelasting

Waar je met een brandstofauto wegenbelasting betaalt, is dit bij een elektrische auto niet zo. Uiteraard scheelt het niet ontzettend veel, maar vaak op jaarbasis wel voldoende voor een nieuwe set banden. Kortom, deze kosten heb je door de overstap naar elektrisch rijden alweer verdiend. Door de voordelen goed af te zetten tegen je eventuele bezwaren, zal je al snel merken dat het rijden van een elektrische auto helemaal zo gek nog niet is.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zeewolde
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.