Logo 112Zeewolde

Politiehelikopter
Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 01 mei 2023, 17:25

Dieven van snelle motorboot opgepakt dankzij buurtbewoners, de sluiswachter en politiehelikopter

Laatst bijgewerkt: maandag 1 mei 2023 om 18:57 uur

HARDERWIJK / ZEEWOLDE – Dankzij alertheid van buurtbewoners, de sluiswachter en agenten waaronder de bemanning van een politiehelikopter kon de politie zaterdagmiddag 29 april twee verdachten aanhouden die eerder een snelle motorboot (RIB) hadden gestolen.

Die dag, omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een 112melding van 48-jarige inwoner uit Harderwijk die melding maakte van diefstal van zijn snelle motorboot die de nacht ervoor gestolen was. De man had daarbij informatie dat zijn boot met twee mannen erop vermoedelijk in Zeewolde, nabij de Tinnegieter voer. De sluiswachter van de Spiegelsluis had de boot vermoedelijk zien varen. Meerdere eenheden stelden een onderzoek in. Ook vanuit de lucht werd met de politiehelikopter gezocht naar de vermoedelijk de twee opvarenden die met de motorbot over het water voeren.

Ter hoogte van de Diamantgracht zagen zij vanuit de lucht de betreffende boot varen. Toen de motorboot bij een brug kwam, waar de boot niet meer onderdoor kon, besloten de twee opvarenden de boot te verlaten en lopend verder te gaan. Een van de twee mannen kon vrijwel kort daarna, mede dankzij inzet van burgers die achter de verdachten aangingen en agenten die snel ter plaatse waren, worden aangehouden. De tweede man, kwam zich korte tijd later melden aan het politiebureau. Beide verdachten, 20 jaar en afkomstig uit Zeewolde werden ingesloten voor verhoor. De politie maakte tegen het tweetal proces-verbaal op.

112 Zeewolde

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zeewolde lees je in onze categorie 112 Nieuws Zeewolde. Alle 112 alarmeringen uit Zeewolde kan je live volgen via 112 meldingen Zeewolde.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons

!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.