Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:40:26 Al Br Criterium Oms Handelsweg Bakker Logistiek Zeewolde 254531 Bbk4523 Incgrp Prio Hoog Eenheid | Bevelvoerder 1 Brandweer Zeewolde Flevoland
dinsdag 22 januari 2019

DONDERDAG 21|12

Pijn na een ongeluk, maar uit ziekenhuisonderzoeken blijkt niets, wat nu?

Heb jij een ongeval gehad en sindsdien klachten die niet medisch vastgesteld kunnen worden?

Je kunt een ongeluk krijgen in het verkeer of bijvoorbeeld op je werk. Hier kun je vaak nare klachten door oplopen, die soms lang kunnen aanhouden. Bij een gebroken been is duidelijk te zien, door je omgeving en door de dokter, wat er aan de hand is. Maar heb je sinds een ongeval last van je hoofd of van je nek, dan ligt dat anders. Misschien heb je gehoord dat je ‘niet objectiveerbaar letsel’ hebt. Maar wat is dat, en wat kan je daar (juridisch gezien) mee?

 

Wat betekent ‘niet objectiveerbaar letsel’?

Artsen zullen er proberen achter te komen waar jouw klachten vandaan komen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een MRI te maken of andere onderzoeken te doen. Als uit alle medische onderzoeken geen verklaring komt voor de pijn die je hebt, wordt vaak gesproken over niet objectiveerbaar letsel. Er wordt mee bedoeld dat de klachten die je hebt medisch niet zijn vast te stellen. De arts kan dus niet vinden wat jouw klachten veroorzaakt. Dit kan het geval zijn bij onder meer:

  • nek- en rugklachten na een ongeval
  • hoofdpijn
  • concentratieproblemen
  • geheugenproblemen zoals moeite met afspraken herinneren

 

Kan ik dan ook mijn schade niet verhalen?

Als voor jouw ongeval een ander aansprakelijk is, dan moet diens verzekeraar jouw letselschade vergoeden. Heb je na een ongeval nekpijn, hoofdpijn of bijvoorbeeld concentratieproblemen? Dan is op scans of röntgenfoto’s vaak niets te zien. Hierdoor willen verzekeraars zich nog wel eens op het standpunt stellen dat de klachten binnen enkele maanden over moeten zijn. Er is immers geen verklaring voor de klachten gevonden in het medisch onderzoek. Maar het zal je maar net gebeuren, dat je veel langer last houdt van de klachten. Let op: ook als je alleen maar klachten hebt die medisch niet vast te stellen zijn, heb je na zo’n ongeval vaak recht op een schadevergoeding. Misschien kun je door de hoofdpijn en concentratieproblemen niet meer normaal functioneren op je werk, moet je je vaak ziekmelden omdat je het niet meer trekt. Je huishouden blijft liggen, want na een dag werken is je lichaam op en wil je plat op de bank of naar bed. In de meeste gevallen is de schade die daardoor ontstaat (misschien loop je inkomen mis, of heb je een schoonmaakster nodig) te verhalen op de aansprakelijke partij. 

 

Letselschadespecialist

Heb jij een ongeval gehad en sindsdien klachten die niet medisch vastgesteld kunnen worden? Laat je niet uit het veld slaan en neem vrijblijvend contact op met een letselschadespecialist om te kijken of in jouw geval de schade op een andere partij verhaald kan worden. 

 

Stel je vraag via het contactformulier.

Foto's
1/1