Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:36:18 Bfl-01 Br Woning, Porto Contact Met Ovdb In Gesprgr. (inzet/afst. Brw Func: )... Prio Hoog Eenheid | Sectie fascilitair Brandweer Regionaal Flevoland
dinsdag 19 februari 2019

ZONDAG 05|08

Toename wielrenners zorgt voor drukte en ergernis op fietspaden

Door de successen die Nederland boekt in het wielrennen, bijvoorbeeld Tom Dumoulin in de Tour de France, gaan meer mensen wielrennen. Maar de fietspaden blijven even smal, waardoor er simpelweg te weinig ruimte is voor al die fietsers.

NEDERLAND - Wielrennen is booming, vroeger ging wielrennen om tijdsbesteding, tegenwoordig veel meer om de prestatie. Het aantal wielrenners groeit niet alleen maar er wordt ook sneller gereden. Door de opkomst van apps kan je sportprestaties bijhouden en delen op social media. Wielrennen wordt ook steeds populairder onder vrouwen.

 

Ergernis

Door rood rijden, afval laten slingeren, agressief inhalen en op kop te hard rijden; gedrag waar fietsend Nederland zich aan stoort. Er is een klein groepje wielrenners dat zich niet gedraagt zoals het hoort. Zij verpesten het imago van de wielrenner. De NTFU Wielersportbond spoort via de campagne 'De Echte Wielrenner laat van zich horen' wielrenners aan om anderen aan te spreken op hun gedrag.

 

Gedrag bespreekbaar maken
Voor de NTFU is het lastig het gedrag van wielrenners op afstand bij te sturen. Dat kun jij veel beter zelf door een ander aan te spreken op gedrag. Om je daarbij te helpen hebben ze een animatie ontwikkeld waarin een aantal ongewenste situaties wordt getoond.

 

Maak het verschil!
Deel dit artikel via social media en start een discussie over gedrag onder je fietsmaten. Hiermee kun je een positieve bijdrage leveren aan het imago van jou als wielrenner: De Echte Wielrenner laat van zich horen, jij toch ook?

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Reactie van Ron Prins heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -19
Alie pallada zegt: spacer
Als oudere hoor je niet zo snel dat de wielrenners eraan komen .de meeste hebben geen bel op de fiets en dan worden ze brutaal en stappen van de fiets en je word maar zo de struiken in geduwd de fiets lag boven op mij en mijn man nam het op voor mij en ook hij werd op de grond geduwd .Ik heb spijt dat ik de wielrenner een trap in zijn kruis gegeven heb
07-08-18 18:10
Score: -3
Arend zegt: spacer
Een enkel rijdende racefietsen heb je weinig last van, maar de groepjes is drama en denkt dat de weg van hun is. Maar wat mij als nog ouderwetse trap fietser opvalt is dat ik me ook niet meer zo veilig voel met ouderen op electrische fietsen!!!
En als automobilist heb me al vaak vergist in de snelheid van dit type fiets
12-08-18 20:54
Score: 2
inge Smit zegt: spacer
Ik vind dit wel de grootste ergernis die elk jaar steeds meer gaat toenemen.
Of ik nou pp de dijk fiets, in Badhoevedorp.
Of je denkt lekker relaxed in de duinen te gaan fietsen met je gezin, nou VERGEET DAT MAAR !.'Komt er weer een stel idioten die zich wielrenners noemt, snoeihard voorbij scheren.
Kan dan nog net mijn kind naar mij toe trekken.
Moeten er dan eerst gewonden en doden gaan vallen, voordat het asociale wielrenners gedrag is een keer goed wordt aangepakt.
Ze voelen zich namelijk net "JEZUS" op de fiets !!!
Neem van mij aan, het is ergernis no.1 !!!!!!
08-10-18 19:03
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie