Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:24:06 Bfl-03 (kleine Br) Br Berm-/bosschage Gelderseweg Zeewolde 254531 Prio Middel Eenheid | Brandweer Zeewolde (Vrijwilligers ploeg 3)...
maandag 01 juni 2020

VRIJDAG 17|05

Aanhoudingen na bekladding kunstwerken in Zeewolde

Een 18-jarige vrouw en een 18-jarige man zijn op verdenking van betrokkenheid bij de gepleegde vernielingen en bekladdingen aangehouden

ZEEWOLDE - Vandalen hebben op en rond Bevrijdingsdag in Zeewolde met graffiti een aantal kunstwerken, viaducten, verkeersborden en bushokjes beklad. Een van de kunstwerken die het moesten ontgelden is het landschapskunstwerk Sea Level. De politie startte onder leiding van het Openbaar Ministerie direct een uitgebreid onderzoek. Dat leverde tot nu toe drie verdachten op, van wie er twee zijn aangehouden.

 

Aanhoudingen
''Echt onbehoorlijk'', meent Operationeel Expert Miklós Coumou van het team. ''We nemen de zaak hoog op en doen er alles aan om de verantwoordelijken op te sporen. En mét succes. Tot nu toe hebben we een 18-jarige vrouw en een 18-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij de gepleegde vernielingen en bekladdingen aangehouden en verhoord. Ook een 16-jarig meisje is als verdachte gehoord, maar niet aangehouden. Alle drie de verdachten komen uit Zeewolde en hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd."

 

De aangehouden man werd in verzekering gesteld, maar is inmiddels net als de aangehouden vrouw vrijgelaten.

 

Vervolg
De politie maakt proces-verbaal op en zet het onderzoek voort. De recherche heeft zicht op nog meer verdachten, daarmee worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

 

Sanctie
Welke sanctie de verdachten krijgen, bepaalt het Openbaar Ministerie.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines