Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 16:00:14 Bfl-01 Oms Brandmelding Philadelphiazorg Kastanjelaan Kastanjelaan Zeewolde 254531 Prio Hoog Eenheid | Chauffeur 1 Brandweer Zeewolde Flevoland
woensdag 27 mei 2020

VRIJDAG 06|03

Politie Harderwijk waarschuwt voor gebakken sponzen in de wijk Stadsdennen

Dit bericht graag delen!

HARDERWIJK - In de wijk Stadsdennen zijn vrijdagmiddag gebakken sponzen aangetroffen. Hou uw hond dus in de gaten/aan de lijn en deel dit bericht!

 

Of de 'gebakken spons' een gevalletje 'gebakken lucht' is, is niet helemaal zeker. Maar volgens dierenpraktijken zijn er genoeg andere redenen om op te letten tijdens het uitlaten. Huisdieren kunnen ziek worden wanneer zij zwerfvuil binnenkrijgen.

Foto's
1/1
Reacties
Daan Westra zegt: spacer
Eerst twee keer "gebakken spons" schrijven en dan vervolgens afzwakken naar "is inet helemaal zeker" en "kunnen ziek worden van zwerfvuil".
Dat noem ik nog eens paniek zaaien.
"Gebakken spons" komt niet voor in de openbare ruimte. In alle gevallen blijkt het achteraf om iets anders te gaan. Meestal zwerfvuil of bouwafval (purschuim, vlokkenschuim, isolatieschuim, schuimrubber) wat geen hond aanraakt. Soms gaat het om iets natuurlijks (gallen, zwammen, maar die zijn er nu bijna niet).

"Gebakken spons" impliceert dat er een sponsbakkende hondenhater actief is en dat is nooit het geval. Er is ook nog nooit iemand gesnapt, gearresteerd of zelfs maar op camera vastgelegd in verband met gebakken spons.

Er is geen dierenarts die ooit met zekerheid een geval van gebakken spons in de praktijk heeft gehad. Elke praktijk heeft wekelijks gevallen van honden die iets verkeerd binnen heeft gekregen (sok, lego, botje, condoom, etc.) maar nooit gebakken spons.
Bovendien zeggen artsen dat eventuele gevolgen overdreven worden; een hond gaat hooguit wat braken en krijgt ontregelde ontlasting.

Maar ik zou zeggen: plaats eens een foto van het voorwerp. Dan komen we meer te weten.

[Redactie] De politie waarschuwt voor gebakken sponzen. Wij (112Harderwijk) melden dat het ook om iets anders zoals zwerfafval zou kunnen gaan.
06-03-20 17:58
Score: 3
E zegt: spacer
Laten we niet vergeten dat de vorige 3 keer dat er in Harderwijk 'gebakken spons' werd gemeld, het achteraf bleek te gaan om iets anders, zwerfvuil. Niet geheel ongevaarlijk, maar ook niet iets dat kwaadwillend is verspreid om dieren iets aan te doen. En dát is de kern van het broodjeaapverhaal. Er is niemand die dat neerlegt.
En natuurlijk is er veel meer aandacht voor het oorspronkelijke bericht over 'gebakken spons' dan voor de conclusie een paar dagen later dat het iets anders is.
06-03-20 20:39
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines