Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:06:28 Bmd-01 Hv Overig (gas Lekkage) (buiten) Schollevaarweg Zeewolde 256091 254531 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Zeewolde (Vrijwilligers ploeg 3)...
vrijdag 07 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

ZATERDAG 14|03

Besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld bij inwoner van de gemeente Putten

Via een noodverordening zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de veiligheidsregio

PUTTEN - Ook in Putten is inmiddels de eerste besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënt contact heeft gehad. Deze personen moeten thuis blijven bij klachten en zij worden gewezen op het belang van een goede hygiëne. De burgemeester van Putten, H.A. Lambooij, wenst de patiënt en alle betrokkenen sterkte toe.

 

Ingrijpende maatregelen
Zoals bekend heeft de landelijke overheid ingrijpende maatregelen benoemd om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Maatregelen die een grote invloed hebben op het sociale leven in de gemeente: sportverenigingen liggen stil, kerken sluiten hun deuren, bijeenkomsten en evenementen worden geannuleerd.

 

Dit alles is van grote invloed op onze economie. Toch zijn deze maatregelen nodig om te zorgen dat de verdere verspreiding van het virus wordt beperkt en onze ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen blijven functioneren.

 

Noodverordening
De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft een noodmaatregel afgekondigd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Via een noodverordening zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de veiligheidsregio, dus ook in de gemeente Putten, in de periode van 13 maart 20.00 uur tot en met 31 maart 2020 verboden. Handelen in strijd met de noodverordening levert een overtreding op en is strafbaar.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines