Laatste alarmering:
Datum 01|08 Tijd 09:46:58 Bfl-01 (kleine Br) Br Scheepvaart (recr-/pleziervaart) Baardmeesweg Zeewolde... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Zeewolde (Bevelvoerder ploeg 3)...
dinsdag 04 augustus 2020

ZONDAG 12|04

Groep jongeren in Kootwijkerbroek stookt vuurtje bij school en vlucht voor politie

Meerdere jongeren werden alsnog in de kraag gevat

KOOTWIJKERBROEK - Een groep van zo'n twintig jongeren is zaterdagavond ondanks de corona-maatregelen toch bij elkaar gekomen in Kootwijkerbroek. Ze stookten een vuurtje bij een school en namen de benen toen de politie kwam. Een aantal jongeren deed dat met weinig succes en is aangehouden.


De jongeren verzamelden zich bij de Beatrixschool in het dorp. Een getuige meldde de politie dat er een groep rond de school hing. Agenten zagen bij aankomst al snel dat er ook een vuurtje brandde. Toen ze de jongeren benaderden, gingen ze er snel vandoor.

 

Meerdere jongeren werden alsnog in de kraag gevat. Ze bleken al eerder gewaarschuwd te zijn in verband met de huidige maatregelen tegen het coronavirus. Deze jongeren hebben dan ook een proces-verbaal gekregen.

 

Tijdens de vluchtpoging liet de groep veel persoonlijke spullen achter. Zo stonden er nog fietsen, die niet op slot gezet waren en lagen er andere spullen. De politie heeft de spullen in beslag genomen. Vanaf dinsdag kunnen de jongeren de fietsen en andere eigendommen komen ophalen op het bureau.

 

De politie vraagt jongeren nogmaals om zich te houden aan de maatregelen. Burgemeesters deden dat zaterdagavond ook al.

Foto's
1/1
Reacties
Burger.... zegt: spacer
Waarom snappen deze jongelui nou niet dat ze (als het tegen zit) de dood van hun ouders, grootouders, buren of vrienden kunnen veroorzaken? En waarom grijpen de ouders of buurtwachten zelf niet in?

Goed dat er stevige boetes worden uitgedeeld!
12-04-20 19:54
Score: 5
Reactie van janwillem groeneveld heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -6
kees zegt: spacer
Confronteer deze niksnutten met een dag op de IC, en geef ze vervolgens een taakstraf van 240 uur.
We zijn te soft in Nederland
13-04-20 13:06
Score: 9
Reactie van Burger heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -12
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant