Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:09:15 Bmd-02 Br Wegvervoer (auto) Pluvierenweg Zeewolde 067231 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Harderwijk (Hierden) (Bevelvoerder)...
zaterdag 31 juli 2021
TOP NIEUWS

VANDAAG 31|07

APELDOORN - Een vrouw is zaterdag 31 juli ernstig gewond geraakt bij een ongeval op het Hofveld in Apeldoorn. De vrouw is met haar hoofd op de straat gevallen en liep daarbij ernstig hersenletsel op. Naast de aanwezige ambulances en politiewagens kwam er ook een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) om hulp te verlenen. 

 

Onderzocht wordt of een vrachtwagen van een supermarkt bij het ongeluk betrokken was, of dat de vrouw eerst zelf ten val is gekomen. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Utrecht overgebracht.

...

VANDAAG 31|07

NIJKERK - Zaterdag 31 juli kunnen inwoners van Nijkerk op het Molenplein zonder afspraak een vaccinatie krijgen. De vaccinatiebus van de GGD Gelderland Midden stond vanaf 8:30 uur klaar en vertrekt om 17:30 uur.

 

In de bus vaccineren ze met het Janssenvaccin, zodat mensen na één prik volledig gevaccineerd zijn. Het is belangrijk dat bezoekers hun ID-bewijs meenemen én een mondkapje dragen in de bus. Over de opkomst voor het vaccinatie zijn geen cijfers bekend.

VANDAAG 31|07

VOORTHUIZEN - De brandweer van Voorthuizen werd zaterdagochtend rond 08.05 uur gealarmeerd voor een autobrand. De bestuurder zag rook onder de motorkap komen en zette de auto direct aan de kant. De brandweer heeft het vuur geblust.

 

De auto raakte zwaar beschadigd. Gelukkig kon nog een gasfles in veiligheid gesteld worden. De oorzaak is waarschijnlijk kortsluiting geweest.

VANDAAG 31|07

STROE - Op de Welgelegenweg in Stroe is in de nacht van vrijdag op zaterdagnacht, rond 02:30 uur een man aangetroffen in de sloot. Een vrouw zag ter hoogte van de Tolnegenweg een man zwaaien vanuit de sloot. De vrouw stopte en belde direct daarna 112.

 

Omdat de man aangaf geen gevoel meer in zijn benen te hebben werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Echter bij aankomst van de ambulance verpleegkundigen werd deze weer afgemeld. De brommer lag boven op de man en hij kon niet zelf uit de sloot komen. De man had onder andere een verbrande arm van de uitlaat.

 

Na ...

GISTEREN 30|07

AMERSFOORT - Vrijdagavond is een auto te water geraakt aan de Laan der Hoven in de wijk Kattenbroek Amersfoort. De oorzaak is onbekend.

 

Een berger heeft de auto uit het water gevist.

GISTEREN 30|07

VOORTHUIZEN - Vrijdagavond is er rond 18:00 uur een ree aangereden door een ambulance op de Nijkerkerweg. De ambulance was met spoed onderweg naar een melding in Voorthuizen.

 

Het beestje heeft de klap niet overleefd en is opgehaald door de wildbeheerder.

1/1

GISTEREN 30|07

REGIO - ProRail heeft de afgelopen dagen al meerdere keren moeten besluiten minder treinen te laten rijden dan de gebruikelijke dienstregeling. Eén van de redenen daarvoor is een tekort aan personeel op de verkeersleidingsposten. Donderdagavond 23.00 uur tot vrijdagochtend 7.00 uur reden er geen treinen op de Valleilijn tussen Ede-Wageningen en Barneveld-Zuid.

 

Dat besluit nam ProRail niet lichtzinnig en vinden ze heel vervelend om te nemen. Voor zowel de vervoerders en de reizigers die van het spoor gebruik maken. Treinen niet meer laten rijden is volgens ProRail de enige ...

MAANDAG 26|07

HARDERWIJK - In de nationale verkiezing van de meest toegankelijke gemeente van Nederland is Harderwijk doorgedrongen tot de halve finale. Van de 352 gemeenten in Nederland bleven er in de eerste ronde 12 over waaronder Harderwijk.

 

Op de campagne website van Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland heeft Harderwijk een eigen pagina met meer informatie.

 

Wethouder Gert Jan van Noort onderstreept dat het ook in deze halve finale niet gaat om het winnen maar om ervan te leren: "Harderwijk wil een gastvrije en toegankelijke gemeente zijn voor iedereen. Stemmen op de gemeente ...

DONDERDAG 22|07

BARNEVELD - Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Dit nieuw vormgegeven model voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer.

 

Geen (spoed)aanvragen mogelijk
Vanwege deze overgang kunt u op 29 en 30 juli geen paspoort of identiteitskaart aanvragen, ook niet met spoed. Alleen de Koninklijke Marechaussee kan tijdens deze overgang een noodpaspoort afgeven.

Meer artikelen