Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:06:28 Bmd-01 Hv Overig (gas Lekkage) (buiten) Schollevaarweg Zeewolde 256091 254531 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Zeewolde (Vrijwilligers ploeg 3)...
vrijdag 07 mei 2021
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 07|05

HARDERWIJK - Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuwe nota Dierenwelzijn vastgesteld. Het stuk wordt nu ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Het doel van de herziene nota is het behouden en verbeteren van het dierenwelzijn van alle dieren binnen de gemeente Harderwijk.

 

Burgemeester Harm-Jan van Schaik: "Ik ben hier best trots op. Deze nieuwe beleidsnota geeft aan hoe we uitvoering willen geven aan onze ambities en wettelijke taken op het gebied van dierenwelzijn. En het laat vooral zien dat de gemeente begaan is met dieren. Het lokale beleid is ...

1/1

VANDAAG 07|05

BARNEVELD - Ons Bedrijf is in 1990 officieel gestart. Toen nog aan de Hensjesweg in Barneveld. De naam Ons Bedrijf is door de medewerkers zèlf bedacht. Van een organisatie, die is begonnen om de wachtlijst van de sociale werkvoorziening en dagbesteding op te vangen, is Ons Bedrijf ruim 25 jaar later uitgegroeid tot een regulier en volwaardig leer-/werkbedrijf. De focus ligt op individuele ontwikkelingen en unieke talenten van jongeren en volwassenen worden volop benut.

 

Ons Bedrijf werkt intensief samen met lokale instellingen, opdrachtgevers, bedrijven én de gemeente ...

VANDAAG 07|05

BUNSCHOTEN - Op vrijdagmorgen 7 mei heeft een ongeval plaatsgevonden op de Huismus in Bunschoten. Een scooterrijdster was met haar scooter in botsing gekomen met een auto. Beide voertuigen hebben forse schade.

 

Een buurtbewoner hoorde een harde knal en is meteen gaan kijken. Ze heeft de hulpdiensten gebeld en ontfermden zich over het slachtoffer.

 

De scooterrijdster was gewond geraakt. Ze had in elk geval een afgebroken tand. Ook was ze flink geschrokken. In de ambulance zijn ze enige tijd bezig geweest met het verzorgen van het slachtoffer. Ze werd meegenomen met de ...

1/1

VANDAAG 07|05

AMERSFOORT - Met de campagne 'Ik ga elektrisch' kunnen brommerbezitters een week lang gratis schoner vervoer in de vorm van een e-scooter, e-bike of speedpedelec proberen. Met dit probeeraanbod wil Amersfoort dat eigenaren van vervuilende brommers nadenken over schoner vervoer en een overstap maken.

 

Amersfoort neemt al diverse schone lucht maatregelen zoals de autoluwe binnenstad en uitstootvrije bevoorrading. Minder vervuilende brommers en scooters past hierbij. De campagne loopt in totaal een jaar.

 

Probeeraanbod
Via social media en deze website worden eigenaren van een ...

GISTEREN 06|05

BUNSCHOTEN - Op donderdag 6 mei rond 21:15 uur was brand ontstaan bij een hangplek op de skatebaan in Bunschoten. Volgens meerdere getuigen was de brand aangestoken door jongeren. Om de brand te stichten werd vermoedelijk wasbenzine gebruikt. Dit heeft enige tijd voor grote vlammen gezorgd. Jongeren hebben op het skatepark afgelopen dag vaker gespeeld met vuur en wasbenzine. Gemeentelijke handhavers waren snel aanwezig. De brand was toen al een flink minder geworden. Een handhaver heeft de brand gedoofd.

 

Een van de aanwezige jongeren baalden van de brand. Hij is bang dat de ...

GISTEREN 06|05

APELDOORN - Op de Zutphensestraat in Apeldoorn heeft donderdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en kwam in een sloot naast de weg tot stilstand.

 

De aanrijding vond rond 19.30 uur plaats. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer. Het slachtoffer, een jongeman, raakte gewond en moest voor verdere behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis.

 

De auto raakte bij het ongeluk zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Een deel van de ...

1/1

GISTEREN 06|05

GEMEENTE BARNEVELD - Cultuurplein-1: een multifunctioneel cultuurcentrum voor alle Barnevelders. Dat is wat de initiatiefnemers Muziekschool Barneveld, het Schaffelaartheater en Muziekvereniging De Harmonie voor ogen hebben met hun locatie aan Theaterplein 1. Het college van burgemeesters en wethouders wil deze ontwikkeling stimuleren en trekt 15.000 euro uit voor het ontwikkelonderzoek.

 

In Cultuurplein-1 staat cultuurparticipatie en -educatie in verschillende disciplines centraal. Daarbij zoeken de initiatiefnemers zo veel mogelijk de samenwerking op met lokale culturele en ...

VANDAAG 07|05

GEMEENTE BARNEVELD - Heeft u een plan om uw leefomgeving meer duurzaam of gezelliger te maken? Bent u ondernemer en ziet u kansen voor Barneveld? Ben je een jongere en mis je iets in onze gemeente? Vindt u dat er meer aandacht moet komen voor een bepaald onderwerp of bepaalde groep mensen? De gemeenteraad is nieuwsgierig naar uw ideeën of oplossingen.

 

Denk aan ideeën over de openbare ruimte, groen, verkeer, milieu, jongeren, ouderenzorg, gezondheid, werken, horeca.

 

Hoe werkt het?
Stuur voor 27 mei uw ideeën naar [email protected] Schrijf kort en bondig. ...

VANDAAG 07|05

BARNEVELD - Ontdek wat bewegen met uw gezondheid en diabetes doet. Ga de Barneveldse Diabetes Challenge aan: 1 keer per week in uw eigen buurt wandelen met een zorgverlener of beweegcoach.

 

Lees meer over de Barneveldse Diabetes Challenge op de website van BeActive.

Meer artikelen