Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:21:56 Bgm-05 Br Nacontrole (aanhanger) N305 Re - Gooiseweg Adelaarsweg Zeewolde 071131 Prio Hoog Eenheid | Bevelvoerders spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
zaterdag 26 september 2020
TOP NIEUWS

VANDAAG 26|09

AMERSFOORT - Een kunstenaar heeft illegaal een standbeeld geplaatst op de rotonde bij het Julianaplein in Amersfoort.

 

Het 3.5 meter hoge beeld is daar geplaatst om een statement te maken naar de overheid met betrekking tot kunstsector die in verkeert door de coronacrisis.

VANDAAG 26|09

TERSCHUUR - De politie en brandweer hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september uren gezocht naar een aantal verdachten personen in een maïsveld.

 

Rond 02:00 uur kwam een overval melding binnen aan de Hoevelakenseweg in Terschuur. Het bleek niet te gaan om een overval maar om een inbraak waarbij de verdachten werden betrapt, waarna een conflict ontstond en de verdachten op de vlucht sloegen. Eenheden uit Barneveld, Amersfoort, Leusden en de Landelijke Eenheid kwamen met meerdere wagens ter plaatse waaronder hondengeleiders. De politie heeft de omgeving ...

VANDAAG 26|09

APELDOORN - In flatgebouw De Munt aan de Kalmoesstraat in Apeldoorn woedde in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september brand in een kelderbox. Daarbij is de eerste etage ontruimd. Volgens 112 Meldingen Apeldoorn kwam de eerste melding om 00:22 uur binnen bij de meldkamer.

 

Door de rookverspreiding in het flatgebouw heeft de brandweer een controle uitgevoerd op de rookverspreiding in het gebouw. In verband hiermee heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. De brandweer vraagt de bewoners alleen de woning nog te verlaten als zij last hebben van de rookontwikkeling. Ongeveer ...

VANDAAG 26|09

APELDOORN - Op een parkeerplaats aan de Kunstenaarshoeve in Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september een auto uitgebrand.

 

De brand werd rond 23.30 uur ontdekt door een voorbijganger die direct de brandweer belde. De brandweer was snel ter plekke maar kon niet meer voorkomen dat de auto uitbrandde. De brandweer had het vuur snel onder controle. Bij de brand kwam de nodige rook vrij. De inzet van de brandweer trok veel bekijks van omwonenden.

 

De oorzaak van de brand is nog onbekend maar zowel de brandweer als politie gaan uit van brandstichting. ...

GISTEREN 25|09

BIDDINGHUIZEN - Op vrijdag 25 september rond 17:18 uur heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden aan de N305 Biddingringweg in Biddinghuizen. Bij het ongeval zijn drie voertuigen betrokken.

 

Niemand is gewond geraakt bij het ongeval. De betrokken zijn nagekeken door de ambulancedienst. Het ongeval zorgde vooral voor veel verkeershinder. De weg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

GISTEREN 25|09

BUNSCHOTEN - Op vrijdag 25 september is bekendgemaakt dat een speler van VV Eemdijk positief is getest op het coronavirus. De speler is afgelopen dinsdag nog in de kleedkamer van het eerste elftal van Eemdijk geweest.

 

In overleg met de GGD en de KNVB heeft VV Eemdijk besloten geen enkel risico te nemen en de wedstrijd voor komende zaterdag af te lassen.

1/1

GISTEREN 25|09

STROE - Op zorgboerderij Klein Essen is plaats voor een grote diversiteit aan mensen die om wat voor reden dan ook buiten de maatschappij vallen. De zorgboerderij biedt deelnemers een zinvolle dagbesteding met arbeidsmatige werkzaamheden op de boerderij. Sinds kort gaan ze ook de hei op om de schapen te helpen.

 

De prunus en de vogelkers zijn een probleem op de hei. Schapen zijn prima geschikt om kleine prunus op te eten. Zeg maar: tot formaatje kniehoog. Kiemplantjes, net uit de kersenpit, zijn in 1 hap voor altijd weg. Een plant van iets groter formaat moet met de ...

WOENSDAG 23|09

HOEVELAKEN - Voor het steekincident in de nacht van 7 op 8 augustus heeft de politie op 22 september een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amersfoort. Op 21 september hield de politie nog twee verdachten aan.

 

Het incident kreeg aandacht in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht, dit leverde meerdere tips op. Vanavond vraagt het Utrechtse opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht voor deze zaak. Het onderzoek naar het geweldsincident waarbij een 18-jarige jongen gewond raakte loopt door. De politie onderzoekt de betrokkenheid van ...

DINSDAG 22|09

BARNEVELD - Wilt U Eerste Hulp kunnen bieden? Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Thuis, op het werk of zomaar op straat. Het kan zomaar gebeuren, een heleboel mensen zijn van goede wil maar vaak ontbreekt de kennis om adequaat te handelen.

 

Juist een goede eerste hulpverlening kan een wereld van verschil maken voor het slachtoffer en erger voorkomen. En daar draait het om bij EHBO.

 

Bij voldoende deelname start de E.H.B.O. Vereniging Barneveld binnenkort een cursus Eerste Hulp inclusief Reanimatie AED. Deze cursus wordt gegeven in de Goede Herderkerk, aan het Jan ...

Meer artikelen