Redactie lokaal 0 reactie(s) di 17 februari 2015, 15:55

Paard en pony door verwaarlozing overleden

Laatste update: 22 aug 2021 16:52 uur

BIDDINGHUIZEN – Donderdag 5 februari hield de politie Dronten een tweede verdachte aan voor dierenverwaarlozing en het vervaardigen van hennep. Een paard en een pony bleken door verwaarlozing te zijn overleden. Een eerste verdachte werd op donderdag 29 januari al aangehouden.

 Eind 2014 stelde de dierenpolitie, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, een onderzoek in bij een woning aan de Oldebroekerweg. Dit naar aanleiding van verschillende meldingen van mogelijke verwaarlozing van paarden. Bij de woning troffen agenten begin dit jaar in een stal geen paarden aan, maar wel twee sterk verwaarloosde honden. De honden werden door de dierenambulance meegenomen en overgebracht naar een opvangadres. Daarnaast werd een in werking zijnde hennepkwekerij, bestaande uit 200 hennepplanten, gevonden. De kwekerij werd ontmanteld en de hennep is vernietigd. In de woning troffen agenten ook nog een dood konijn aan.

 Aantreffen paard en pony
Omdat het vreemd was dat de paarden er niet meer waren, werd nader onderzoek verricht. Hieruit bleek dat de paarden mogelijk waren begraven. De stal werd uitgegraven en daar vonden agenten een dood paard en een dode pony, die begraven waren in een rijbak. Een veearts stelde vast dat de twee zwaar ondervoed waren en waarschijnlijk als gevolg daarvan zijn overleden.

 De verdachten zijn verhoord en er is proces verbaal opgemaakt. Inmiddels zijn zij heengezonden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons