Redactie 112 0 reactie(s) wo 21 oktober 2015, 17:33

Drontenaar aangehouden voor woninginbraak in Kampen

Laatste update: 1 jaar geleden

DRONTEN – De politie heeft dinsdag 20 en woensdag 21 oktober een 22-jarig man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Dronten aangehouden. Ze worden verdacht van een woninginbraak die 25 september plaatsvond in Kampen. De verdachten kwamen in beeld na een uitgebreid onderzoek.

Vrijdag 25 september werd er in gebroken bij een woning aan de Sint Nicholaasdijk. Tijdens de inbraak werden een flink geldbedrag en bankpassen buitgemaakt. De politie heeft technisch onderzoek verricht en buurtbewoners en getuigen gesproken.

Camerabeelden
De bewoner van het huis werd al snel gealarmeerd door de fraude instantie van zijn bank omdat er hoge bedragen werden opgenomen met één van de gestolen bankpassen. Op basis van de bankgegevens werd duidelijk waar de pas werd gebruikt. De politie heeft camerabeelden opgevraagd.

Aanhoudingen
Het onderzoek leidde naar de verdachte in Amsterdam. Hij is dinsdag in zijn woonplaats aangehouden. Verder onderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachte uit Dronten. Er wordt nog bekeken of de mannen ook betrokken zijn bij andere woninginbraken. Voorlopig zitten ze vast.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons