Redactie — 1120 reactie(s) — vr 30 oktober 2015, 15:56

Opvallend veel inbraken in bepaalde wijken Dronten

DRONTEN – In Dronten wordt sinds eind september 2015 in bepaalde wijken opvallend meer ingebroken. Het gaat daarbij om twintig wonininbraken in de wijken Manegebuurt, Boerenhemel en Landmaten. Alle inbraken werden op een soortgelijke manier gepleegd. We lichten er twee uit, maar informatie over de andere inbraken is uiteraard ook van harte welkom.

Inbraak 1 

Dinsdagmiddag 13 oktober komt rond 15.00 uur de bewoner van een huis aan De Meridiaan in Dronten thuis. Ze ziet dat er is ingebroken: het keukenraam is ingeslagen en de hele woning is overhoop gehaald. Er zijn onder meer een flatscreen-tv, een iPhone en een iPad gestolen. De bewoonster waarschuwt meteen de politie. Die doet buurtonderzoek waaruit blijkt dat getuigen die middag twee mannen op de Meridiaan en de Jupiterweg hadden zien lopen die bij woningen naar binnen keken.

Signalementen 

  • twee mannen
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd tussen de 20 en 30 jaar
  • de één was iets groter dan de ander
  • slank postuur
  • kort, donker haar
  • droegen donkere kleding.

Inbraak 2 

De tweede inbraak was een dag later. Een bewoonster van de Dille verlaat rond 07.15 uur haar woning. Als haar man rond 14.00 uur thuiskomt, ziet hij dat er is ingebroken. Aan de achterkant van het huis is een ruit van de bijkeuken ingeslagen en de hele woning blijkt doorzocht. In de bijkeuken zaten die dag twee honden van een flink formaat, maar kennelijk waren de inbrekers niet bang voor ze, want er zijn toch een flatscreentelevisie en meerdere sieraden gestolen. Uit het buurtonderzoek blijkt dat bewoners rond 09.00 uur die ochtend de honden hadden horen blaffen, anderen hadden glasgerinkel gehoord en weer een ander had een man bij de woning zich verdacht zien ophouden. De man die gezien werd, heeft een slank postuur, was volledig in het zwart gekleed en had een zwarte capuchon op.

In dit geval houdt de politie er rekening mee dat dezelfde mannen verantwoordelijk zijn voor beide inbraken, maar het kunnen ook verschillende inbrekers zijn. In beide gevallen belde niemand 1-1-2.

Vragen

  • Heeft u iets gezien van deze inbraken of weet u misschien wie de verdachten zijn?
  • Heeft u de mogelijke inbrekers in / of in de omgeving van De Meridiaan en / of de Dille gezien? Mogelijk dat het iemand is opgevallen dat iemand met een flatscreentelevisie over straat liep of die in een auto laadde.

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Deel dit artikel

Video

https://www.youtube.com/watch?v=8PcLSC5UxTA

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons