Redactie 112 0 reactie(s) ma 14 maart 2016, 14:55

ME oefendagen in Almere en Biddinghuizen

ALMERE / BIDDINGHUIZEN – Op de woensdagen 16 maart, 6 en 20 april oefent de Mobiele Eenheid van Midden -Nederland weer grootschalig. Dit keer zullen de oefeningen plaatsvinden op verschillende locaties in Almere.

Reguliere oefening
De Mobiele Eenheid bestaat uit agenten die naast hun reguliere werk opgeroepen worden voor ME-diensten. De ME heeft als primaire taak verstoringen van de openbare orde te voorkomen of te bestrijden. Bij voetbalwedstrijden of demonstraties wordt de ME regelmatig ingezet. Al het politiewerk, dus ook het werk van de ME, wordt geoefend. Het gaat hier om reguliere oefeningen. Op de genoemde data trainen in totaal 5 pelotons van de ME uit Midden-Nederland en één peloton vanuit de Landelijke Eenheid. Per oefendag trainen 2 pelotons van in totaal 100 mensen met ongeveer 8 ME-bussen. Een sectie van de arrestatie-eenheid (AE) en meerdere hondengeleiders trainen mee. De oefeningen zullen zichtbaar zijn voor het publiek. Ook het vervoer tussen de verschillende oefenlocaties zal zichtbaar zijn.

Zo echt mogelijk!
Er zijn ongeveer 70 ’tegenspelers’ die een vechtpartij zullen nabootsen, vernielingen gaan plegen en veel verzet zullen bieden aan de trainende agenten. De tegenspelers zijn studenten die hier vrijwillig aan meedoen en geleerd hebben hoe ze zich moeten gedragen. Op de dinsdagen voorafgaand aan de oefeningen in Almere zal er ook getraind worden op het besloten evenemententerrein in Biddinghuizen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons