Redactie 112 0 reactie(s) wo 16 augustus 2017, 16:22

40.000 kippen omgekomen bij grote brand in Swifterbant

Laatste update: 22 aug 2021 17:09 uur

SWIFTERBANT – Twee boerenschuren aan de aan de Tarpanweg bij Swifterbant zijn woensdagochtend 16 augustus verwoest door een grote brand.

Het vuur brak rond zeven uur uit in de schuur met mest. De brand greep razendsnel om zich heen en binnen de kortste keren stond ook de kippenschuur ernaast in lichterlaaie. In die stal waren 40.000 kippen aanwezig, welke volgens de brandweer allemaal zijn omgekomen. Brandweerlieden konden uitbreiding naar andere schuren op het erf voorkomen. Hierbij werden voertuigen uit Swifterbant, Dronten, Lelystad, Urk en Nagele ingezet. De twee grote schuren zijn desondanks helemaal uitgebrand.

Door de brand trok een grote rookwolk richting de Noordoostpolder en Urk. Dit veroorzaakte een flinke stank en daarom adviseerde de brandweer aan de inwoners om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. Ook weggebruikers op de A6 werden hierop geattendeerd. De brandweer stuurde een meetploeg op pad om de rook te meten, maar hier kwamen geen gevaarlijke concentraties uit. Ook kwam er bij de brand geen asbest vrij, meldt de brandweer.

De brand is inmiddels meester, maar het nablussen zal nog enkele uren in beslag gaan nemen. Over de oorzaak van de brand, is nog niets bekend. Er raakte niemand gewond.

Het bedrijf moest in 2014 geruimd worden vanwege de vogelgriep.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons