Logo 112Zeewolde

Redactie 112 0 reactie(s) vr 26 juli 2019, 16:28

Brandweer koelt snikhete schuur met meer dan 10.000 mestkuikens bij Swifterbant

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 17:19 uur

SWIFTERBANT – Op vrijdagmiddag 26 juli is de brandweer in Flevoland opnieuw langdurig ingezet om mestkuikens te redden van de tropische temperaturen. Aan de Rivierduinweg in het buitengebied van Swifterbant werd een schuur zo heet, dat de boer alarm sloeg. Donderdagmiddag kwam de brandweer op dezelfde plek ook al in actie om de kuikenstal te koelen.

Met twee blusvoertuigen uit Swifterbant en Dronten werd een plan van aanpak gemaakt. Aan beide kanten van de schuur werden een aantal waterstralen ingezet om de schuur te koelen. Het had effect, de temperatuur daalde binnen. Volgens de vader van de boer hielden de kuikens het niet meer vol en hadden ze echt afkoeling nodig. Hij wist niet precies hoeveel kuikens er binnen staan, maar iets tussen de 10.000 en 20.000 stuks. Enkele honderden kuikens zouden de hitte niet hebben overleefd, maar dat kon de brandweer nog niet bevestigen.

De brandweer werd even voor 13:00 uur gealarmeerd en was rond 16:00 uur nog steeds ter plaatse.

112 Swifterbant

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Swifterbant lees je in onze categorie 112 Nieuws Swifterbant. Alle 112 alarmeringen uit Swifterbant kan je live volgen via 112 meldingen Swifterbant.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons

!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.