Logo 112Zeewolde

Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 15 maart 2020, 16:31

Alle scholen en horeca dicht om verspreiding coronavirus te voorkomen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 18:26 uur

NEDERLAND – Alle scholen in Nederland gaan dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook basisscholen sluiten hun deuren voor onderwijs. Ook cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines. Dat heeft het kabinet volgens de NOS besloten.

Ons land volgt met de sluiting van scholen het voorbeeld van andere Europese landen, waar scholen al eerder dicht gingen. Donderdag leidde het besluit om Nederlandse scholen open te houden nog tot verbazing. Vooral het voornemen om basisscholen open te houden stuitte op veel onbegrip. Onderwijsinstanties verweten het kabinet het onderwijs te zien als een soort kinderopvang voor werkende ouders.

Spoedoverleg
De Federatie Medisch Specialisten (FMS) riep zaterdag al op alle scholen te sluiten. Vervolgens was er zondag spoedoverleg waar ook de onderwijsraden aansloten. In dat overleg viel het besluit om al het onderwijs met ingang van maandag de deuren sluit.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons

!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.