Logo 112Zeewolde

Redactie brand 0 reactie(s) do 21 april 2022, 17:32

Politie op zoek naar brandstichter na bermbranden in Zeewolde

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:32 uur

ZEEWOLDE – Op maandag 18 april, Tweede Paasdag, waren er een aantal bermbranden in de omgeving van de Gooiseweg / Spiekweg en de Dasselaarweg. De politie gaat uit van brandstichting en roept getuigen op zich te melden.

De eerste 112 melding van een bermbrand kwam rond 14.30 uur tussen de Gooiseweg en de Spiekweg. Terwijl agenten onderweg waren naar deze locatie zagen zij ook andere branden langs het fietspad in de richting van de Spiekweg. Bij een van de branden zagen getuigen een mogelijke verdachte.

Bij de zoektocht naar de verdachte werd nog een brandhaard gevonden langs het fietspad vanaf de Bosruiterweg naar de onderdoorgang op de Gooiseweg.

Rond 16.30 uur kreeg de politie nog een melding van een bosbrand in de omgeving van de Dasselaarweg. De brandweer heeft bij al deze meldingen bluswerkzaamheden verricht.

Er is direct buurtonderzoek gedaan en de helikopter is ingezet om mee te zoeken naar de verdachte. Helaas is deze nog niet gevonden. De politie onderzoekt of de branden verband houden met elkaar.

Signalement
Van de verdachte is een summier signalement bekend:

  • Klein van stuk
  • Gezet postuur
  • Man
  • Koptelefoon op zijn hoofd
  • Zat op de fiets

Iets gezien?
Bent u getuige geweest van de brandstichtingen, beschikt u over camerabeelden of heeft u andere informatie die ons mogelijk leidt tot de brandstichter? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Zeewolde
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.