Telefoon
Redactie cyber 0 reactie(s) wo 14 september 2022, 20:36

Politie waarschuwt voor valse winactie Heineken koelkast via WhatsApp

Op WhatsApp gaat een kettingbericht rond. Het betreft een (valse) winactie voor een Heineken-koelkast voor het Oktoberfeest. Om deze koelkast te ontvangen, moet u eerst op een link klikken.

Wanneer u dit heeft gedaan, wordt u gevraagd enkele oppervlakkige vragen te beantwoorden. Het gaat om de volgende vragen: “Hoe kent u Heineken?”, “Zou u Heineken zelf aanbevelen aan vrienden en kennissen?”, “Bent u zelf gebruiker?” en “Wat is uw leeftijdscategorie?”.

Hierna wordt gevraagd het bericht met twintig mensen te delen via uw whatsapplijst. Wanneer u deze stappen heeft voltooid, moeten er persoonlijke gegevens ingevuld worden, zoals NAW-gegevens, telefoonnummer, bankgegevens en creditcardgegevens. Ook moet er een betaling gedaan worden van 1 à 2 euro om de prijs te ontvangen.

De kans is groot dat u met deze actie een abonnement heeft afgesloten. Helaas kan de politie dit tot op heden nog niet met zekerheid bevestigen.

Advies

Open nooit linkjes die u niet kent of vertrouwt. Meld de ontvangst bij de Fraudehelpdesk  en verwijder ze vervolgens uit uw inbox.

Deel dit artikel

Reacties

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x