Logo 112Zeewolde

Leeg station Almere
Redactie overig 0 reactie(s) za 03 september 2022, 16:53

Schade aan infrastructuur spoor enorm; tot 15 september geen treinen tussen Lelystad en Dronten

FLEVOLAND – De schade aan de infrastructuur van het spoor tussen Dronten en Lelystad is enorm. Hierdoor is er tot tenminste 15 september 2022 geen treinverkeer mogelijk. Binnen enkele dagen volgt een nieuwe prognose. De verwachting is dat deze prognose vanwege de omvang van de schade verder verschuift. Inspecteurs van ProRail onderzoeken momenteel samen met onderhoudsaannemer Strukton de exacte schade.

Kabels en schakelaars doorgebrand

De schade is een gevolg van het incident op vrijdagmiddag 2 september. Een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT kwam toen terecht op de bovenleiding in de buurt van Swifterbant.

Het incident heeft ervoor gezorgd dat er in korte tijd een enorme hoeveelheid stroom door de systemen is gegaan. Er zijn daardoor relaiskasten ondergronds defect geraakt. Kabels en schakelaars zijn doorgebrand. In zowel een onderstation als een schakelstation is veel schade aan apparatuur ontstaan. Ondergronds is er ook veel schade die nog onderzocht moet worden. Het kan zijn dat over een afstand van enkele kilometers alle infrastructuur voor de energievoorziening en treinbeveiligingssystemen vernieuwd moet worden.

Miljoenenschade

Nu al is duidelijk dat de schade in de miljoenen zal lopen en het herstel een enorme operatie wordt. Zodra de exacte schade in kaart is gebracht, kan worden aangegeven hoelang het herstel duurt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Zeewolde

Volg ons

Volg ons

!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.